Info

Even Voorstellen

Mijn naam is Janny, ik heb 2 inmiddels uitwonende dochters Joyce en Denise. In en rond ons huis zijn ook nog 2 poezen, 4 cockers, 2 Nubische geiten en een toompje kippen te vinden. Aangezien ik helemaal vrij woon is daar alle ruimte voor en is het een gezellige beestenbende! Vanaf mijn jeugd heb ik altijd dieren om me heen gehad, en ik kan me dan ook geen leven zonder voorstellen.

Al mijn hele leven ben ik verslaafd aan de Engelse Cocker, toen ik zes jaar oud was, kochten mijn ouders de eerste cocker. Het was een zwart/wit teefje met de naam Ammy. Natuurlijk een heel lief hondje zoals eigenlijk alle cockers zijn. Helaas is ze niet oud geworden. Nu 57 jaar later heb ikzelf nog steeds cockers, 1 keer ben ik van mijn geloof afgevallen en heb ik een Duitse Dog gehad. Ook een heel mooi ras, maar toch ben ik weer terug gekeerd bij de cocker spanièl. November 2011 heb ik een kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer en daar ben ik inmiddels geregistreerd. Ook ben ik lid van de CSC ( Cockerspanielclub ).

De naam van mijn kennel “From Ila-Vera`s Field” is een samen voeging van de twee namen van mijn cockers waar ik mijn kennel mee begonnen ben. Ila is het eerste gedeelte van de naam van Noa en Vera is ook het eerste gedeelte van de naam van Lynn. Ik woon in een klein plaatsje in Friesland, in een vrijstaand huis, met een half hectare grond erom heen. Het bos ligt vlak achter ons huis, dus is er ook voldoende gelegenheid om te wandelen met de cockers, wat we dan ook vaak doen. Al heel lang koesterde ik de wens om nog eens een nestje te fokken, maar door allerlei omstandigheden is dat er nooit weer van gekomen. In 2017 stopte ik met werken, waardoor ik meer vrije tijd heb gekregen en mijn passie weer opgepakt heb.

Dus nu, 30 jaar na mijn laatste nestje, eindelijk plannen gemaakt om af en toe een nestje te gaan fokken. Daar komt tegenwoordig heel wat bij kijken, o.a. allerlei gezondheids onderzoeken. Alle vereiste testen zijn inmiddels gedaan en allemaal met goede uitslagen! Terug te lezen onder de button “Mijn Honden”.Op dit moment heb ik 4 teefjes, te weten:  Emma, een blauwschimmel uit mijn eerste nestje van Noa in 2013. Noa, is helaas op 23-07-2014 overleden. Isa is een zwart/bont teefje geboren op 23-06-2014 en is bij ons komen wonen in oktober 2014. Elin is een blauwschimmel teefje, geboren in 2017 en een dochter van Isa. Dan de jongste telg, dat is Dora, ook een lichte blauwschimmel en dochter van Isa, geboren in 2020.